Matej Sova ponovno do 8c

Objavljeno: 11. September 2019 - 10:49
Komentarji: 0 komentarjev

Po sedmih letih je Matej Sova (AO Kranj) spet posegel po težavah 8c.

Matej Sova, pred leti odličen tekmovalec v SP ter eden prvih Slovencev s preplezano 9a je še vedno aktiven. V avgustu je veliko plezal v Čreti in tam uspel preplezat smer Jeti (8b), po padcu temperatur pa se je vrnil v sektor Caprette v plezališču Glinščica pri Trstu in se ponovno lotil smeri Tonto total (8c). Prvič jo je poskusil ob koncu februarja in potem bil zelo blizu vzpona v aprilu, a si je precej poškodoval koleno, ko se mu je na ključnem gibu odlomil del stopa.

Ob včerajšnjem obisku plezališče jo je uspel preplezati v drugem poizkusu. Tako mu je po sedmih letih (oktobra 2012 je preplezal Osapsko pošast) uspelo preplezati novo 8c.

Naj dodamo še to, da ga je pri plezanju varovala še ena slovenska športnoplezalna legenda, Jure Golob (prvi Slovenec z 9a), ki je zgoraj omenjeno smer ponovil novembra lani.

Foto: Tomaž Seliškar.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.