Martina Čufar do 8c!

Objavljeno: 26. September 2016 - 10:19
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Martina Čufar FB profil

Druga smer težavnosti 8c za Mojstrančanko, ki živi v Chamonixu.

Martina Čufar Potard je v nedeljo opravila izjemen vzpon v smeri Max power (8c) v francoskem plezališču Bionnyssay. Zgodba ima še eno zanimivost, saj je Martina preplezala smer, v kateri je prvi vzpon pred petimi leti opravil njen mož Nico. Včeraj je v družbi varovalke in nekdanje sotekmovalke Liv Sansoz uspela v tem večletnem projektu.

Za Martino je to druga smer težavnosti 8c. Leta 2005 je v Mišji Peči preplezala smer Vizija (8c). Takrat je bil to prvi slovenski ženski vzpon v smeri, ocenjeni z 8c in je postala šesta plezalka na svetu, ki ji je uspel takšen podvig. Martina je v svoji bogati karieri preplezala več kot 300 smeri, ocenjenih z 8a ali težje, vrhunec tekmovalne kariere pa je dosegla z naslovom svetovne prvakinje v težavnosti leta 2001.

Naslovna fotografija: Martina Čufar FB profil

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.