Martin Bergant prvič do 9a!

Objavljeno: 1. Junij 2020 - 16:00
Komentarji: 0 komentarjev
Vir fotografije: 8a.nu

Slovenski reprezentant ponovil smer In time (9a) v plezališču Sopota.

Za 24-letnega slovenskega reprezentanta je to prva smer težavnosti 9a. In time je junija 2014 prvi preplezal Jernej Kruder, drugi vzpon v smeri pa je aprila 2017 opravil Domen Škofic.

V obdobju karantene je večina tekmovalcev trenirala doma, kjer so na plezalnih ploščah povečevali predvsem moč prstov. V tem obdobju še vedno ne vedo, kdaj se bo začela letošnja mednarodna sezona, zato svojo formo preizkušajo v sklanih smereh, kjer jim izzivov ne zmanjka. Enako se je odločil tudi Martin Bergant, ki bo do začetka tekmovalne sezone poizkušal preplezati še nekaj težkih smeri.

Vir: in fotografija: 8a.nu

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.