Margo Hayes - dokumentarni film "Break on Through"

Objavljeno: 3. September 2018 - 15:19
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Red Bull

28-minutni dokumentarec o ameriški plezalki, ki je kot prva ženska na svetu posegla po oceni 9a+.

Dokumentarni film predstavlja zgodbo 20-letne ameriške plezalke Margo Hayes, ki je leta 2017, kot prva ženska na svetu v smeri La Rambla premagala mejo 9a+. Sedem mesecev kasneje ji je uspel še vzpon v smeri Biographie (9a+), ki velja za prvo uradno smer z oceno 9a+ na svetu. V dokumentarcu delijo svoje mnenje tudi največje zvezde ameriškega športnega plezanja Robyn Erbesfield Raboutou, Lynn Hill, Chris Sharma, Daniel Woods ...

Dokumentarni film si lahko pogledate s klikom na POVEZAVO ali s klikom na spodnjo fotografijo.

Vir: Red Bull

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.