Kramarić preplezal Il Maratoneto v Paklenici

Objavljeno: 2. Junij 2020 - 09:28
Komentarji: 0 komentarjev

Hrvaški plezalec Nikola Kramarić je v Paklenici uspel v smeri Il Maratoneta (8b+).

Verjetno najbolj znana športnoplezalna smer na Hrvaškem, ki se nahaja v Paklenici in, ki jo je našel, opremil in leta 1987 prvi preplezal legendarni Maurizio Zanolla – Manolo je danes, po (slabih) 33 letih dobila šele šesto (?) ponovitev.

V njej so po Manolu uspeli Uroš Perko, Marko Lukić, Hrvat Ivan Lisica, Francoz Quentin Chastagnier, Hrvat Borna Čujić in kot zadnji še en "domačin"  Hrvat Nikola Kramarić. Kot ugotavlja plezalni portal marulianus.hr je to "tretja hrvaška ponovitev kar pomeni, da imajo sedaj celo več ponovitev kot Slovenci".

Il Maratoneta je bila ob prvem Manolovem vzponu prva te težavnosti v bivši Jugoslaviji.

Fotografija: Ivan Lisica pod Il Maratoneto.

Vir in fotografije: marulianus.hr.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.