King of Kanzi: plezalni maraton v stilu osemdesetih

Objavljeno: 24. Maj 2019 - 13:27
Komentarji: 0 komentarjev

Med 30. majem in 2. junijem lahko poskusite postati plezalni kralj ali kraljica Kanzija. Na festivalu King of Kanzi, kjer slavijo plezalne pionirje in plezalno modo iz 80. let, bo že petič zapored blizu Baškega jezera na avstrijskem koroškem. Poleg plezalnega maratona, kamor se lahko prijavite, boste lahko prisluhnili predavanju Angelike Rainer in Fabiana Buhla, ter se udeležili različnih zanimivih delavnic.

Uvodnik v plezalni maraton King of Kanzi 2019

The King of Kanzi je štiridnevni plezalski festival, ki privablja plezalce iz južne Avstrije, severne Italije in Slovenije. Posvečen stilu norih osemdesetih let in plezalnim pionirjem iz tistega obdobja. Na njem se družijo podobno misleči outdoor entuziasti, ki radi vadijo na slacklinu in se sproščajo ob jogi, se družijo s starimi in novimi prijatelji, se med seboj pomerijo na zabavnem plezalnem maratonu in se pri tem oblečejo v svoje najboljše oprave v stilu osemdesetih, radi prisluhnejo zgodbam s plezalskih odprav, sodelujejo v različnih outdoor delavnicah in tudi takšni, ki prvič poskusijo plezati. Vsi so dobrodošli! 

Plezalni maraton King Of Kanzi je namenjen vsem ljubiteljem plezanja, tako začetnikom kot najbolj izkušenim plezalcem, ki se bodo pomerili za naziv kralja oz. kraljice Kanzija.

Plezalni maraton

Kanzi, kot mu pravijo po domače, eno najzgodnejših in največjih plezališč ob Baškem jezeru na avstrijskem koroškem, bo v stilu osemdesetih živelo 2. junija, ko se bo tam odvijal plezalni maraton. Namenjen je vsem ljubiteljem plezanja, tako začetnikom kot najbolj izkušenim plezalcem, ki se bodo pomerili za naziv kralja oz. kraljice Kanzija.

Laskavi naziv bo prejel plezalni par, ki bo izmed 300 razpoložljivih smeri v osmih urah preplezal največ lažjih (od 4c do 6b) ali smeri težjih težavnosti (od 6b+ do 8b). Vsi zamgovalci posameznih kategorij bodo nagrajeni z bogatimi nagradami sponzorjev dogodka. Prav tako bodo podelili nagrado za najtežjo preplezano smer in najbolje oblečen plezalni par v stilu 80‘‘.


Prijateljsko druženje in plezanje v stilu osemdesetih v pajkicah in trakovi okoli glave.

Tekmovalne kategorije

  • moški U80 (plezalni par, skupna starost pod 80 let) in Ü80 (plezalni par, skupna starost nad 80 let), 1. - 3. mesto,
  • ženske U80 (plezalni par, skupna starost pod 80 let) in Ü80 (plezalni par, skupna starost nad 80 let), 1. - 3. mesto,
  • moški in ženske (plezalni par, skupna starost pod 80 let) in Ü80 (plezalni par, skupna starost nad 80 let), 1. - 3. mesto,
  • največ preplezanih smeri,
  • najtežja preplezana smer,
  • družinsko plezanje.

Bogat spremljevalni program

Plezalni maraton bo spremljal tudi bogat strokovni in zabavni spremljevalni program, ki ga organizator pripravlja z znanimi imeni iz sveta plezanja in alpinizma.

Zanimivo bo predavanje Angelike Rainer z naslovom "Vertical Dreams", ki bo spregovorila o svojih najtežjih preplezanih smereh, ter predavanje Fabiana Buhla z naslovom "SOLO - Dare to live your dream", ki bo govoril o svoji poti solo plezanja.

Poleg predavanj bo kar nekaj zanimivih delavnic o katerih si lahko preberete več na spletni strani King of Kanzi >>. Na eni izmed delavnic "Kraftfactory Training for Rock Climbing" bosta Patrick Matros and Dicki Korb predstavila svojo trening metodo, s katero sta uspešno pomagala današnji plezalni superzvezdi Alexandru Magosu.


Alexander Magos med treningom.

Prijave in vstopnice

Za 4 dni druženja v stilu osemdesetih, udeležbo na plezalskem maratonu z after party zabavo in bogat spremljevalni program (predavanja, delavnice), so  t. i. »all-in« vstopnice že na voljo, po ceni od 67 evrov na osebo dalje.

Prijavite se lahko na uradni spletni strani festivala www.kanzianiberg.com, kjer so na voljo tudi podrobnejše informacije o plezalnem maratonu ter podrobnosti o programu, informacije o namestitvah in vse druge koristne informacije za preživetje prijetnega vikenda v stilu osemdesetih na Baškem jezeru.

Vabljeni vsi ljubitelji in prijatelji ljubiteljev plezanja!

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.