Katarina Rus do 8b v Glinščici

Objavljeno: 26. April 2018 - 15:06
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Jurij Ravnik, vir: Plezalni center Ljubljana

Katarina Rus je včeraj v Glinščici preplezala smer Anek, 8b.

Katarina Rus, ki jo veliko plezalcev pozna tudi po dekliškem priimku Kejžar, je preplezala svojo osmo smer, ocenjeno z 8b. Sicer se lahko pohvali tudi že s tremi vzponi ocene 8b+, vendar je njen zadnji zanimiv z vidika, da je tako težko smer preplezala le dobre pol leta po porodu.

Kljub temu, da Katarina v skali ni posegla po najvišjih ocenah, kot že nekatere druge slovenske športne plezalke, jo vseeno lahko uvrščamo med najuspešnejše v skali pri nas. Od leta 2009 dalje, ko je prepelezala svojo prvo smer, ocenjeno z 8a, je na svoj seznam vzponov vpisala že 71 smeri z oceno 8a ali težjih. Od tega 3 x 8b+, 8 x 8b, 18 x 8a+ in 42 x 8a.

Naslovna fotografija: Jurij Ravnik, Vir: Plezalni center Ljubljana

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.