Jurica Levatić čez Agricantus, 8a

Objavljeno: 23. Maj 2016 - 16:07
Komentarji: 0 komentarjev

Jurica Levatić je po uspešnem vzponu v Corridi (8c) v Mišji Peči, zamenjal krajše športne smeri z več raztežajnimi v Paklenici. Njegov dolgoletni cilj je bil preplezati smer Agricantus (8a) v Aniča Kuku. Trenutna njegova forma omogoča, da je hitro opravil z 200 metrov dolgo linijo, ki je po raztežajih ocenjena s 6c, 5c, 7b, 7b+, 6a, 8a in 7b.

Vse skupaj se je začelo v soboto s plezanjem v smeri Spider, ki je prav tako ocenjena z 8a.  Vse raztežaje dvakrat 6c, 7a+, 7c in 7c+ je preplezal na fleš, zmanjkalo pa mu je nekaj sreče in zbranosti, da bi bil uspešen tudi v najtežjem raztežaju. Naslednji dan se je kljub utrujenosti odpravil v Agricantus. Njegov cilj je bil, da pleza do padca, potem pa se po vrvi spusti nazaj pod smer. V smeri je bil prvič pred nekaj tedni, tokrat pa je hotel nekoliko osvežiti zaporedje ključnih gibov. V prvem poskusu najtežjega raztežajaje je po njegovih besedah plezal katastrofalno in se praktično le vlekel od svedra do sveda. V drugem poskusu je naredil preskok v glavi in preplezal najtežji raztežaj. Ostal mu je še zadnji, ocenjen s 7b, ki ga je preplezal na pogled.

Vir: levaticbros.com

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.