Julia Chanourdie do prve 9a

Objavljeno: 28. Marec 2017 - 10:18
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Julia Chanourdie FB profil

20 letna Francozinja se je pridružila peščici plezalk, ki se lahko pohvalijo z vzponom v smeri, ocenjeni z 9a.

Julia Chanourdie je v soboto, 25. marca, v plezališču Tetto di Sarre v Italiji preplezala smer Ground Zero (9a). Francoska plezalka, ki je lani v svetovnem pokalu zasedla skupno osmo mesto v težavnosti, je postala dvanajsta ženska na svetu, ki se lahko pohvali z vzponom v smeri, ocenjeni z 9a ali težje. Med njimi je tudi slovenska plezalka Mina Markovič.

Vir in fotografija: Julia Chanourdie

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.