Jimmy Webb čez smer Dreamcatcher, 9a

Objavljeno: 12. September 2018 - 09:50
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Jimmy Webb Instagram

Gre šele za šesti vzpon v eni najbolj znanih 9a linij na svetu.

Ameriški plezalec Jimmy Webb, ki je sicer bolj znan po svojih vrhunskih dosežkih v balvanskem plezanju, je v kanadskem plezališču Squamish preplezal atraktivno športnoplezalno smer Dreamcatcher (9a). Tudi zanj je bila ta smer dolgoletni cilj in se strinja, da gre za eno najlepših linij na svetu. Smer sta junija 2005 opremila Chris Sharma in kanadski plezalec Sonnie Trotter, tri mesece kasneje pa je Sharma opravil prvi vzpon. Po neuspešnih poizkusih velikega števila vrhunskih plezalcev, je štiri leta kasneje drugi vzpon opravil Sean McColl, ki je s tem postal tudi prvi kanadski plezalec s preplezano smerjo ocene 9a. Do Webbovega vzpona so bili v smeri uspešni še Ben Harden (2012), Alexander Megos (2016) in Mike Foley (2017).

Vir in naslovna fotografija: Jimmy Webb 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.