Jernej Kruder prvič do 8b+ na pogled

Objavljeno: 3. Oktober 2016 - 11:18
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: The Circuit World Cup and Performance Climbing Magazine

Jernej Kruder je v petek opravil odličen vzpon na pogled v Maltatalu.

Uspešen je bil v 40 m visoki smeri Psi (8b+), v kateri je treba opraviti skoraj 90 gibov. Jernej je po vzponu zapisal, da po njegovem mnenju ne gre za najtežjo smer, ocenjeno z 8b+, vsekakor pa gre za izredno lepo linijo.

Jernej je v tem letu preplezal že pet smeri, ocenjenih z 8c ali težje, med njimi tudi zvenečo klasiko Za staro kolo in majhnega psa (8c+) v Mišji peči.

Naslovna fotografija: The Circuit World Cup and Performance Climbing Magazine

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.