Jernej Kruder ponovil smer Inferno (8c) v Teru

Objavljeno: 5. Junij 2020 - 19:12
Komentarji: 0 komentarjev

Nadaljevanje odlične plezalske forme Jerneja Kruderja se nadaljuje. V začetku tega tedna je opravil šele prvo ponovitev smeri Inferno (8c) v plezališču Ter v Savinjski dolini.

Smer Inferno v plezališču Ter je navrtal Rajko Zajc leta 2017. Linija poteka po levem delu impozantne zgornje stene sektorja Orglce. Prvi del smeri je leta 2018 preplezal Jakob Bizjak in ga ocenil z 8b. Leto kasneje pa jo je uspešno v celoti preplezal Jaka Šprah. Kot je komentiral Jaka, smer sestavlja nekaj težkih balvanskih problemov s solidnimi počitki, na koncu pa tudi dobro "navije".

Vir: Instagram Jernej Kruder

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.