Jernej Kruder ponovil "DWS" Pontax, 8c

Objavljeno: 13. Oktober 2016 - 00:33
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Kerstin Helbach

Jernej Kruder je opravil drugi vzpon v "deep water soloing" smeri Pontax (8c) na Mallorci.

Jernej Kruder pleza na Mallorci, kjer skupaj z Janom Hojerjem napadata legendarno "DWS" smer Es pontas. Prvo polovico smeri z enim najbolj znanim dinamičnim gibom na svetu je Jernej že opravil in v direktnem izstopu poskrbel za drugi vzpon v lažji različici Pontax (8c), ki jo je Chris Sharma preplezal pred enajstimi leti.

Kruder in Hojer ostajata na Mallorci še kar nekaj časa in vse kaže, da bomo v naslednjih tednih poročali o drugem in tretjem vzponu v kraljevi liniji Es pontas, ki jo je pred desetimi leti preplezal že prej omenjeni Sharma. Težavnost smeri, za katero Američan, ki že nekaj let živi v Kataloniji, ni podal natančne ocene, se po mnenju mnogih giblje med 9a in 9b.

Vir: Jernej Kruder FB profil

Naslovna fotografija: Kerstin Helbach

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.