Jernej Kruder opravil prvi vzpon v smeri Dugi rat, 9a+

Objavljeno: 3. Januar 2019 - 10:50
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Jernej Kruder Instagram

Jernej Kruder preplezal najtežjo smer na Hrvaškem.

Jernej je v projektu v plezališču Vrulja blizu Omiša poizkušal zadnja štiri leta. Že leta 2016 je v liniji naredil vse gibe, v povezavi celotne smeri pa je bil ob naslednjih poizkusih predvsem zaradi slabših razmer neuspešen. Na zadnji dan leta 2018 pa se mu je kljub zahtevnim razmeram vse skupaj poklopilo in je tako poskrbel za najtežji športnoplezalni vzpon na hrvaških tleh. Smer Dugi rat (9a+) je dolga 30 metrov, poteka v najbolj previsnem delu stene ter predstavlja pravi vzdržljivostni izziv v povezovanju zelo zahtevnih gibov.

Kratek film s predstavitvijo smeri, ki je nastal po lanskoletnem obisku, si lahko pogledate spodaj.

Vir: Jernej Kruder Insrtagram

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.