Jernej Kruder čez Water world, 9a v Ospu

Objavljeno: 5. Maj 2018 - 09:41
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Jernej Kruder FB profil

Jernej Kruder je v veliki strehi na Osapsko jamo opravil tretji vzpon smeri Water world (9a).

Trenutno najbolj prepoznaven slovenski športni plezalec je že ve enemu izmed televizijskih prispevkov povedal, da tudi med tekmovalno sezono veliko pleza v skali, kar ni tipično za najboljše tekmovalce v športnem plezanju. Da ohranja vrhunsko formo, si zbira najtežje linije. Tokrat je preplezal smer Water world (9a) v sektorju Pajkova streha, ki ponuja 40 metrov zelo atraktivnega in težkega previsnega plezanja. Pred tem je opravil še vzpon v 36 metrov dolgi smeri Leon (8b+).

Jernej je opravil tretji vzpon v smeri Water world. Kot prvi jo je februarja 2014 preplezal Klemen Bečan, ki je smer tudi opremil. Aprila 2014 je drugi vzpon opravil Domen Škofic.

Naslovna fotografija: Jernej Kruder

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.