Janja Garnbret prejemnica Bloudkove nagrade!

Objavljeno: 13. Februar 2019 - 23:36
Komentarji: 0 komentarjev
Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Janja Garnbret je za vrhunske dosežke v zadnji sezoni prejela še najvišje priznanje na področju športa v Republiki Sloveniji, med nagrajenci tudi Gregor Vezonik.

V Kongresnem centru Brdo pri Kranju so v sredo, 13. februarja, podelili Bloudkov priznanja. Podeljevanje priznanj Stanka Bloudka, najvišjih priznanj Republike Slovenije na področju športa, ima dolgo tradicijo in sega v leto 1965.

Med dobitniki prestižnih nagrad so imeli ponovno pomembno vlogo tudi naši športni plezalci. Najvišje priznanaje, Bloudkovo nagrado, je za izjemne športne dosežke prejela Janja Garnbret, Bloudkovo plaketo za pomemben tekmovalni rezultat pa je prejel Gregor Vezonik.

Poleg Janje Garnbret so Bloudkovo nagrado prejeli še Jakov Fak, za izjemne športne dosežke ter Drago Bunčič in Adolf Urnaut za življenjsko delo v športu.

Bloudkovo nagrado sta za dosežke v športnem plezanju do zdaj prejeli Martina Čufar (2001) in Mina Markovič (2012). Dobitniki Bloudkovih plaket v preteklih letih pa so bili Natalija Gros in Mina Markovič (2011), Jernej Kruder (2015), Janja Garnbret in Domen Škofic (2017) ter Gorazd Hren (2018).

Vir in fotografija: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.