Janja Garnbret in Domen Škofic dobitnika Bloudkove plakete

Objavljeno: 15. Februar 2017 - 10:23
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: arhiv Domen Škofic

Včeraj so na Brdu pri Kranju podelili najvišja priznanja v športu v Republiki Sloveniji, Bloudkove nagrade in plakete.

Med dobitniki Bloudkovih priznanj sta bila tudi športna plezalca Janja Garnbret in Domen Škofic, ki sta za pomemben tekmovalni dosežek prejela Bloudkovo plaketo.

Slovenski športni plezalci so bili z najvišjimi nagradami v slovenskem športu nagrajeni že v preteklosti. Najvišje priznanje, Bloudkovo nagrado, sta prejeli Martina Čufar (2001) in Mina Markovič (2012), ki je leto prej skupaj z Natalijo Gros prejela tudi Bloudkovo plaket. Bloudkovo plaketo za leto 2014 je za pomemben tekmovalni dosežek v športu prejel tudi Jernej Kruder.

Naslovna fotografija: arhiv Domen Škofic

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.