Jakob Schubert v 9b+ - VIDEO

Objavljeno: 19. Marec 2020 - 16:40
Komentarji: 0 komentarjev

Schubert je opravil tretji vzpon v Perfecto Mundo.

Leta 2018 je Alex Megos v španskem plezališču Margalef preplezal projekt, ki ga je Chris Sharma opremil pred leti in že takrat sporočil, da bo šlo za eno najlepših in najtežjih linij na svetu. In ni se motil. Alex Megos je smer Perfecto Mundo ocenil z 9b+. Tako je postal po Adamu Ondri in že prej omenjenim Američanom šele tretji plezalec na svetu, ki mu je uspelo preplezati tako težko smer.

Od takrat sta smer uspela ponoviti le Italijan Stefano Ghisolfi (konec 2018) in pa Jakob Schubert (konec lanskega leta).

Vzpon Avstrijca si lahko ogledate spodaj.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.