Jakob Bizjak preplezal Water world (9a) v Ospu

Objavljeno: 25. Maj 2020 - 23:05
Komentarji: 0 komentarjev

Slatnčan je preplezal svojo najtežjo smer.

Jakob Bizjak (PK Rogaška Slatina, Klajmber Maribor) je v plezališču Osp, v sektorju Pajkova streha, preplezal smer Water world. Linijo, ki ponuja skoraj 50 metrov zelo atraktivnega in težkega previsnega plezanja, je v začetku leta 2014 prvi preplezal Klemen Bečan. Za Bizjaka je vzpon v smeri Water world prvi težavnosti 9a. 

Jakob, ki je začel s plezanjem pred 16 leti, je prvo 8c preplezal pred šestimi leti (The Secret v Sopoti), prvo 8c+ (Mizo za šest v Kotečniku) pa pred štirimi leti.

Foto: Klemen Bečan.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.