Jakob Bizjak preplezal novo, najtežjo smer v Čreti

Objavljeno: 6. September 2019 - 18:48
Komentarji: 0 komentarjev

Jakob Bizjak (PK Rogaška, Klajmber) je preplezal novo smer v Čreti.

Uspel mu je FA v projektu, ki ga je opremil Rajko Zajc. Glede na predlagano 8c+ oceno, gre za najtežjo linijo Črete.

Valar Morghulis je najtežji FA za Bizjaka, zato je bil po uspehu razumljivo zelo vesel. Za Frikota je povedal: "Linija je res huda, gre po sredini sektorja, je rahlo previsna in lepo dolga cca. 30 metrov. Všeč mi je tudi to, da je  res konstantna, noben gib ni izrazito težek, samo nabira se, višje kot plezaš. Začneš z osmimi lažjimi gibi, potem pa 21 gibov brez pavze, vsak naslednji je malo težji..."

Foto: Jure Franko.

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.