Jakob Bizjak do prve 8c+

Objavljeno: 4. Julij 2016 - 15:38
Komentarji: 0 komentarjev

Novembra leta 2014 je Jakob Bizjak (PK Rogaška Slatina) preplezal svojo prvo 8c - The Secret v Sopoti in od takrat preplezal še dve smeri teh težav. Dve slabi leti je 25 letni plezalec iz Rogaške Slatine potreboval še, da je svojo mejo dvignil na 8c+.

To mu je uspelo včeraj, ko je v Kotečniku preplezal Mizo za šest, linijo, ki ima skupaj kar 70 gibov in poteka po največjem stropu najbolj previsnega sektorja Kotečnika ter zaključi s tehnično plato. Prvi jo je leta 2011 preplezal Luka Zazvonil.

 

Jakob je za uspešen vzpon potreboval šest poskusov, nam pa je povedal, da je, kakopak, zelo vesel. Dodal je še: "Najtežje mi je bilo ostati zbran vse do konca, predvsem tik pod vrhom, ko je potrebno stopati na precej slabe stope in to potem, ko te k tlom vleče teža vsega, kar si z dosedanjim plezanjem že dal skozi."

Fotografije: arhiv Jakob Bizjak.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.