Jaka Šprah do prve smeri z oceno 8b+

Objavljeno: 5. Avgust 2016 - 10:58
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Plezalni center Ljubljana

Uspešen prvi del počitnic za sedemnajstletnega plezalca iz Ljubljane.

Jaka Šprah je že na začetku šolskih počitnic z ekipo Plezalnega centra Ljubljana plezal v francoskih plezališčih Verdon, Annot in Ceuse, kjer je nanizal lepo število vzponov, ocenjenih do 8a+ z rdečo piko in 8a na pogled. Po vrnitvi je dobro izkoristil formo, ki jo je dvignil še na višjo raven. Najprej je v plezališču Kupljenik preplezal smer Laguna (8a+), nekaj dni kasneje je v Bitnjah vpel vrh smeri Mene iščeš sonce (8b), za piko na i pa je v Baratru pred dvema dnevoma preplezal še svojo najtežjo smer do zdaj, La Supercanna (8b+).

Naslovna fotografija: Plezalni center Ljubljana

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.