Iker Pou preplezal svojo najtežjo smer

Objavljeno: 20. December 2018 - 19:33
Komentarji: 0 komentarjev

41-letni španski plezalec je v plezališču Margalef preplezal najtežjo smer v karieri.

Iker Pou je preko Instagram profila sporočil, da mu je uspel izjemen vzpon v novi smeri Artaburu. Smer poteka v sloviti strehi katalonskega plezališča Margalef, kjer je Iker v svoji bogati karieri preplezal že dve smeri, ocenjeni z 9a+, Demencia Senil (2010) ter Nit de Bruixes (2012). Poleg tega se lahko pohvali še z dvema 9a+, Big Men na Mallorci in Celedon v Baskiji. Glede na to, da je smer Artaburu označil za svoj najtežji vzpon v karieri, lahko predvidevamo, da je smer v rangu težavnosti 9b.

Iker Pou je v svoji bogati karieri opravil že vrsto vrhunskih športnih in alpinističnih vzponov. Omenimo tretji vzpon v prvi 9a na svetu Action Directe v Frankenjuri leta 2000, drugi prosti vzpon v smeri El Nino (8b, 850 m) v El Capitanu leta 2003, Eternal Flame (8a, 1200 m, varianta Pou) v Trango Towers leta 2005 ter smer Orbayu (8c+/9a, 500 m) v El Naranjo de Bulens, Španija leta 2009.

Nekaj insertov plezanja v smeri Artaburu si lahko pogledate v spodnjem videu.

Vir: Planetmountain.com in 8a.nu

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.