Hrastnik pozdravlja plezalce - VIDEO

Objavljeno: 2. September 2016 - 20:33
Komentarji: 0 komentarjev

Člani športnega društva Špaltna iz Hrastnika so se leta 2010 lotili čiščenja območja Pod škalo in leta 2013 je v neposredni bližini Hrastnika nastalo novo plezališče - Pod škalo.

Zanj so najbolj zaslužni tamkajšnji lokalni plezalni navdušenci, ki so s pomočjo Občine Hrastnik, AO Trbovlje in KŠP PZS uredili in opremili steno s takrat 18 smermi v razponu težav od 5a+ do 7b+.

Tudi danes še vedno urejajo nove plezalne poti, trenutno jih imajo 39, njihov cilj pa je, da jih v prihodnjih letih dodajo še približno toliko uredijo 80.

Člani društva plezališče urejajo z veseljem in predanostjo, to njihovo delo ima odmev v lokalnem okolju, pa tudi širše v tolikšni meri, da so o njih in plezališču posneli kratko predstavitev za potrebe Dnevno - informativne oddaje TV Slovenije.

(klik na sliko)

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.