Gašper Pintar do 8c z RP in 8b na pogled

Objavljeno: 25. Februar 2016 - 09:41
Komentarji: 0 komentarjev

Gašper Pintar plezal v Albarracinu, Chulilli in El Chorru.

Gašper Pintar je v zadnjem letu obiskal praktično vsa plezalna področja, ki v svetu nekaj veljajo. V zimskem obdobju se je ustavil na jugu Španije, kjer se je plezal v balvanskem področju AlbarracinChulilli, z več kot 800 smermi, enem največjih plezalnih področji v Španiji, zdaj pa se nahaja v plezališču El Chorro.

V tem obdobju je bil uspešen v kar nekaj težkih smereh. Najtežjo smer z rdečo piko, Primer asalto (8c) je preplezal v Chulilli, kjer je bil uspešen še v smeri La Bella protegida (8b) in šestih smereh z oceno 8a, od katerih je bil v dveh uspešen na pogled in eni na fleš.

V El Chorru mu je uspel najtežji vzpon na pogled, kjer je preplezal smer Trango (8b). Na seznam vzponov je vpisal še smer Cous cous (8b+)El Complot (8a+) na pogled, Swimming Through a Shar attack (8a+) v drugem poskusu terLourdes (8a) na pogled.

Zapis Gašperja Pintarja o prvem delu plezanja v Španiji s fotografijami si lahko preberete na njegovem spletnem mestuGašper Pintar blog>>>

Vir in fotografija: Gašper Pintar Blog

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.