Franci Jensterle z redko ponovitvijo v Dalmaciji

Objavljeno: 21. Avgust 2019 - 15:54
Komentarji: 0 komentarjev

V plezališču Markezina Greda pri Splitu je pravil drugo ponovitev smeri Medgan (8b+).

Pred slabim mesecem smo pisali, da je Franci Jensterle v plezališču Smrka na Braču preplezal Non de zeus (8c) in tako "popucal" plezališče oz. preplezal vse tam obstoječe smeri.

S tem pa se njegov plezalni počitniški dopust še ni zaključil, saj je v naslednjih dneh obiskal še kar nekaj dalmatiskih plezališč. Med drugimi tudi Markezino Gredo pri Splitu, kjer je v sektorju Velika rupa opravil šele drugo ponovitev smeri Medgan (8b+). 

Smer je leta 2010 prvi preplezal Ivan Lisica, le dan pred Frenkovim vzponom pa jo je kot prvi ponovil domačin Nikola Kramarić. Kramarič smer ocenjuje s težko 8b+, dočim bi ji Frenk dvignil oceno na 8c.

Vir in fotografija vrisa smeri: marulianus.hr

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.