Franci Jensterle do 8b+ v Pajkovi strehi

Objavljeno: 7. Oktober 2016 - 10:09
Komentarji: 0 komentarjev

Znova se nam je javil Franci Jensterle, ki je letos v odlični formi. V Ospu je preplezal 30 metrov dolgo smer Working class hero (8b+). Med študiranjem smeri se mu je v drugem delu smeri odlomil pomembnejši oprimek, tako da je smer postala še nekoliko bolj kompleksna.

Franci Jensterle, ki bo naslednje leto dopolnil okroglih 50 let, je avgusta v Baratru preplezal smer Bimba Yena (8c/c+), junija pa je bil uspešen v 55 metrov dolgi smeri Osapska pošast (8c) v Ospu. V drugi polovici devetdesetih let in na začetku novega tisočletja je postavil tudi nekaj mejnikov športnega plezanja v našem prostoru, saj je bil prvi slovenski plezalec, ki je preplezal smer z oceno 8a+ na pogled (1998) in 8a+/b (2002).

Naslovna fotografija: Franci Jensterle

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.