First Round First Minute (9b) za Megosa - VIDEO

Objavljeno: 9. Maj 2016 - 19:25
Komentarji: 0 komentarjev

Alexander Megos je zadnji dan leta 2015 zapečatil z najtežjim vzponom njegove plezalne kariere. Po petih dneh dela v smeri je bil uspešen v First Round First Minute (9b) v Margalefu v Španiji, kar je bil šele tretji vzpon v tej znameniti in najtežji smeri tega plezališča. Znameniti iz dveh razlogov: ker je linija delo Chrisa Sharme in ker je v rangu 9b.

Sharma je v First Round First Minute, smeri z zgoščenimi težavami v 25 gibih, na samem detajlu tik pred koncem smeri padel več kot petdesetkrat preden mu je leta 2011 uspel prvi vzpon. Smer je do Megosa ponovil le Adam Ondra leta 2014.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.