Estado Critico, 9a za Alizée Dufraisse

Objavljeno: 14. April 2017 - 11:25
Komentarji: 0 komentarjev
Vir fotografije: Alizée Dufraisse

Francozinja opravila prvi ženski vzpon v smeri Estado Critico (9a).

Alizée Dufraisse je v smeri poskušala že lansko sezono in bila zelo blizu uspeha. Projekt je, zaradi nastopov na tekmah svetovnega pokala v balvanskem plezanju, prestavila na letošnjo pomlad. Po nekaj treningih v balvanih Fontainebleauja se je vrnila v Siurano, kjer je začela z nabiranjem vzdržljivosti. V prvih dneh je imela, zaradi toplega vremena, nekaj težav na ključnem delu smeri. Tako kot se zgodi pri uspešnih vzponih mnogih plezalcev, se ji je vse sestavilo v celoto pred dvema dnevoma, ko je v smer vstopila najbolj sproščeno. Za dvajsetletno Francozinjo je to prva smer z oceno 9a in prvi ženski vzpon v smeri Estado Critico, ki je znana tudi po tem, da gre za prvo smer z oceno 9a v zgodovini športnega plezanja, preplezano na pogled. To je leta 2013 uspelo Alexandru Megosu.

Vir in fotografija: Alizée Dufraisse

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.