Ema Seliškar preplezala novo 8b!

Objavljeno: 24. April 2018 - 14:49
Komentarji: 0 komentarjev

V soboto se je Ema Seliškar (AK Impol Slovenska Bistrica) podala v Kotečnik z željo, da prepleza smer Divja Brina (8b). Že takoj na začetku dneva je poskusila v njej, a se je po padcu na mokrih grifih v začetku smeri podala raje v sektor Oboki, kjer je preplezala Guernico (8a) in na pogled Eriso perlo (7a+).

Ko se je popoldan vračala nazaj, so bili oprimki v Divji Brini precej bolj suhi in Ema se je še enkrat podala v smer in jo, kljub utrujenosti, ob vzpodbujanju mladih plezalcev iz ŠAO Velenje tudi uspešno preplezala. To je njena druga smer 8b.

Pisali smo že, da je Ema pred tedni uspela v smeri Karies (8b) in tako postala najmlajša slovenska plezalka, ki je uspešno preplezala smer teh težav.

Vir: alphut.net.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.