Dvakrat 8b+ za 14-letno Emo Seliškar!

Objavljeno: 1. Oktober 2018 - 14:46
Komentarji: 0 komentarjev
Naslovna fotografija: AK Slovenska Bistrica

Plezalka AK Slovenska Bistrica je postala najmlajša slovenska plezalka, ki je uspešno preplezala smer, ocenjeno z 8b+.

Ema Seliškar, ki je pred nekaj dnevi dopolnila štirinajst let, je včeraj v Kotečniku poskrbela za nov rekord v slovenskem plezanju. V enem samem dnevu je preplezala smeri Katakombe in Agresija, obe ocenjeni z 8b+. Pred njo je "najmlajši" ženski slovenski vzpon v smeri 8b+ držala Janja Garnbret, ki ji je to uspelo pri petnajstih letih.

Ema je že lanskega marca preplezala svojo prvo smer z oceno 8b, kasneje pa je na seznam uspešnih vzponov dodala še tri smeri te težavnostne stopnje.

Naslovna fotografija: Ema Seliškar po uspešno preplezani smeri Karies (8b) marca 2017; vir: AK Impol Slovenska Bistrica

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.