Druga prosta ponovitev smeri Stara v Ospu

Objavljeno: 30. Marec 2018 - 20:43
Komentarji: 0 komentarjev

Čeprav ima novica oziroma vzpon skoraj že brado - Jernej Kruder je vzpon opravil že 10. februarja - kljub zamudi ne sme mimo brez objave tudi na naši strani.

Jernej Kruder je februarja prosto preplezal smer Stara (8b+, 130 metrov) v Veliki Osapski steni. Po uspehu v Vražjem Robertu, ki ga je preplezal konec januarja, je tako v Ospu dodal še en težek več raztežajni vzpon. To je šele drugi prosti vzpon v tej veliki (alpinistični) klasiki, Kruder pa je zanj porabil tri poskuse (v dveh dneh).

Smer je bila prvič tehnično preplezana leta 1977, prvi prosti vzpon pa je leta 2016 opravil Luka Krajnc. Posnetek njegovega vzpona si lahko ogledate spodaj.

Vir in fotografija: Jernej Kruder FB profil.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.