Bizjak preplezal Palačinko in "počistil" Retovje

Objavljeno: 4. Avgust 2019 - 11:50
Komentarji: 0 komentarjev

V Retovju se v toplih mesecih kar tare plezalcev iz Ljubljane in okolice, posledično je gneča v in pod smermi marsikdaj neznosna. Toda v smeri Palačinka, ki jo je v začetku 90-tih opremil in preplezal Aljoša Grom le redko kdaj opazimo plezalca.

Aljoša je to platasto, težko in tehnično zahtevno smer ocenil »samo« z 8b, v vseh teh letih pa jo je uspelo preplezati le dobrih deset plezalcev, med njimi Jure Golob, Franci Jensterle, Uroš Grilc, Hrvat Marko Rožman, Vili Guček, Uroš Perko, Luka Zazvonil, Klemen Kejžar, Anže Varga... V tem času se je ocena povišala na 8b+.

Kot zadnji jo je pred dnevi preplezal Jakob Bizjak (PK Rogaška Slatina/Klajmber Maribor) in s tem vzponom tudi preplezal vse smeri v tem plezališču.

Jakob Bizjak v Kotečniku (foto Luka Tambaća).

V spodnjem videu pa si lahko ogledate vzpon Anžeta Varge v Palačinki:

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.