Bizjak preplezal Mrtvaški prst (8c+)

Objavljeno: 5. Junij 2018 - 11:59
Komentarji: 0 komentarjev

Jakob Bizjak je v Čreti, natančneje v sektorju Pjes mater, ki velja za najtežjega v tem plezališču, preplezal smer Mrtvaški prst (8c+). Uspelo mu je v 7. poskusu.

Jakob meni, da gre pri tej smeri za morda celo najlepšo linijo na Štajerskem in dodaja: "Po lažjem začetku sledi 10 res coolskih gibov, po odprtih kleščah in mikro krimpih, potem pa zopet malo lažje plezanje do vrha." 

Smer, ki jo je navrtal Rajko Zajc in prvi preplezal Jaka Šprah poteka po očitnem kapniku na rahlo previsni steni na sredini najbolj veličastnega sektorja Črete. Po prvem uspešnem vzponu je bila predlagana ocena 8c+, Jakob pa predlaga oceno 8c.

Naslovna fotografija: Jakob Bizjak v Kotečniku.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.