Beta #5

Objavljeno: 30. Avgust 2016 - 21:22
Komentarji: 0 komentarjev

Septembra lansko leto je luč sveta ugledala prva tiskana Beta, od takrat pa smo pred naš fotoaparat in diktafon zvabili sama velika imena slovenskega in svetovnega plezanja. Zato niti tokrat ne bo dosti drugače. Tokratna številka bo celo precej bolj obsežna: naše malo darilo za zveste bralce.

Tema številke so visoke stene, večraztežajno in avanturistično plezanje ter plezalci, ki jih krasi malo bolj prvinski in divji pristop k naši aktivnosti. Govorili smo z Lukom Krajncem, Nicom Favressejem in Seanom Villanuevo, pa s Hazel Findlay in Alexom Chabotom. Predstavili vam bomo Grenlandijo in Baffinov otok ter plezanje na Debelem vrhu. V iskanju novega Kalymnosa smo obiskali Datco, Leonidio in Asturijo ter pokukali še na druge konce sveta: v Brazilijo in Novo Zelandijo.

To pa še ni vse! V objektivu gostuje največja fotografska zvezda, Keith Ladzinski, ki smo mu namenili nekaj več prostora kot običajno. Potem smo do potankosti preučili plezalne vrvi in ker nam še ni bilo dovolj klepetanja, so tu še pogovori s Klemnom Bečanom, Vilijem Gučkom, Anak Verhoeven in Stevom Housom. Poleg standardnih rubrik se bo našlo še marsikaj zanimivega in zabavnega.

Jesenska Beta vas bo zabavala še globoko v zimo, medtem ko se mi odpravljamo na zaslužen dopust.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.