Atraktivno plezanje v konglomeratu - video

Objavljeno: 10. Maj 2016 - 10:47
Komentarji: 0 komentarjev

Po seriji kratkih filmov iz težkih športnih smeri, bo tokrat v seriji "The Classics" predstavljenih nekaj najbolj zanimivih več raztežajnih smeri. V prvi epizodi sta se Edu Marin in Ana Stöhr preizkusila v atraktivni konglomeratni smeri Fiesta de los biceps (7a) v stolpih Mallos de Riglos v Pirenejih.

Smer je dolga 235 metrov, sestavljena pa je iz 7 raztežajev, ki po težavnosti niso nič posebnega, zahtevajo pa veliko mero specifičnega plezanja po konglomeratnih oprimkih vseh velikosti, še posebej v najbolj previsnem delu. Prvič so smer preplezali leta 1985, leta 1989 pa je Carlos Garcia opravil prvi solo vzpon.

Vir: mammut.ch

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.