Asphalatos - nova več raztežajna smer na Hrvaškem

Objavljeno: 12. April 2016 - 10:30
Komentarji: 0 komentarjev

Nova smer v Kučinski steni na planoti Mosor.

Boris Čujić in Žarko Kaličanin sta prejšnji teden veliko plezala v okolici Splita. Poleg tega, da sta preplezala nekaj krajših smeri v Marjanu in Omišu, je bil njun glavni cilj opremljanje in plezanje nove več raztežajne smeri v Kučinski steni na Mosorju. V steni, ki je vidna s pristopne poti do plezališča Mosor, kljub kakovostni skali do zdaj še ni bilo nobene smeri. Boris Čujić je smer v celoti opremil v vodstvu in nato vse raztežaje tudi prosto preplezal.

160 metrov dolga smer Asphalathos je v celoti opremljena s svedrovci. Sestavljena je iz petih raztežajev, od katerih je najtežji ocenjen s 7a. Za plezanje v smeri je potrebnih 12 kompletov in 70 metrov dolga vrv. Sestop je enostaven s spusti po vrvi.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.