Art rock 1989-2019

Objavljeno: 9. December 2019 - 17:17
Komentarji: 0 komentarjev

Pod nazivom Art Rock 89 je 25. in 26. marca 1989 v Zagrebu v Domu športov potekalo prvo tekmovanje v športnem plezanju v Jugoslaviji, ki je potekalo na umetni steni in v zaprtem prostoru. 

Za ženske so bile pripravljene smeri z oceno VII in VIII, za moške pa VIII in IX. Stena je bila visoka 12 metrov. Tekmovanje je v finalu spremljalo preko 1000 gledalcev!

Zagrebški organizatorji pod vodstvom Borisa Čujiča in Ivice Piljiča so vložili veliko naporov, da je bilo v dvorani vse pripravljeno, vključno z za ta dogodek zgrajeno steno. Po številu prijavljenih sodeč, je bilo zanimanje veliko. V ženski konkurenci je nastopilo trinajst plezalk, pri moških pa 51 plezalcev. Konkurenca je bila zelo močna, zbrani so bili vsi tedaj najboljši športni plezalci, le v ženski konkurenci je manjkalo nekaj njih. Tekmo je pri moških zmagal Marko Lukič, pri ženskah pa Marija Štremfelj.

 

V spomin na zgoraj opisan dogodek bo v Zagrebu 20. decembra 2019 organizirana revialna tekma. Na njo ste povabljeni vsi plezalci, še posebej pa takratni tekmovalci. Tekmovanje bo potekalo v Plezalnem centru Fothia Jankomir, tekmovalci bodo imeli na voljo 10 smeri (plezalni maraton).

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.