Anže Peharc naj športnik Tržiča v letu 2017

Objavljeno: 18. Marec 2018 - 21:13
Komentarji: 0 komentarjev

Kot vsako leto je športna zveza Tržič tudi letos podelila priznanja najuspešnejšim in najbolj obetavnim športnikom leta občine Tržič, ter vsem, ki so osvojili naslov državnega prvaka. V močni konkurenci letošnjih nominirancev za naj športnika leta je visoko priznanje prejel športni plezalec Anže Peharc.

Za občino Tržič je znano, da je ena izmed manjših občin, v kateri je veliko znanih in uspešnih športnikov. Med drugimi prav tako nominiranca za naj športnika Tržiča Žan Košir, dobitnik letošnje bronaste olimpijske medalje in uspešni smučarski skakalec Anže Semenič. A letos je to čast in naziv naj športnik Tržiča za leto 2017 prejel športni plezalec Anže Peharc. Drugo mesto je osvojila kegljačica Irena Mejač, tretje mesto pa si je priskakal Anže Semenič.

"Plezanje mi pomeni sprostitev in užitek."

Anže, ki prihaja iz Kovorja pri Tržiču, se je začel s športnim plezanjem ukvarjati pri osmih letih. Pred tem je nekaj časa treniral gimnastiko. Prav plezanje pa je aktivnost, ki ji posveča večino svojega časa. V svoji plezalski karieri ima kar nekaj vrhunskih rezultatov. Zadnji zanj je zagotovo bronasto odličje na lanskem evropskem prvenstvu v balvanih.

Anže Peharc - Naj športnik Tržiča 2017
Anže Peharc - Naj športnik Tržiča 2017 (foto: Anže Peharc)

Čestitke Anže!

Naslona fotografija: Vili Vogelnik

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.