Anej Batagelj na Sardiniji do 8a na pogled

Objavljeno: 19. Avgust 2016 - 10:37
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: arhiv Anej Batagelj

Uspešni tudi njegovi klubski kolegi iz Plezalnega centra Ljubljana.

Trinajstletni Anej Batagelj vsako leto dolge poletne počitnice izkoristi za plezalne počitnice daleč od doma. Tokrat je izbral Sardinijo, plezališče Ulassai, kjer je v treh tednih preplezal kar pet smeri z oceno 8a, od tega dve na pogled. Veliko vrednost ima zagotovo prvi vzpon v smeri Anej's birthday party (8a). Na pogled je bil uspešen v smereh Showroom dummies (8a) in Coccole e magnesite (8a). Še pred tem je preplezal dve smeri z oceno 8a z rdečo piko, in sicer Trottolina v drugem poskusu ter See without looking, za katero pravi, da je najtežja v seriji.

Zelo dobro plezajo tudi njegovi klubski kolegi. Katarina Kejžar, ki je tudi v ekipi Anejevih trenerjev, je dvakrat obiskala Čreto in preplezala smeri Game of Thrones (8b) in Ledena doba (8a). Po svoji prvi smeri z oceno 8b+, ki jo je preplezal na začetku avgusta, nadaljuje zelo dobro tudi Jaka Šprah, ki je preplezal še drugo 8b+, La la land.

Naslovna fotografija: arhiv Anej Batagelj

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.