Adam Ondra v Eagle 4, 9b - VIDEO

Objavljeno: 17. Februar 2018 - 17:18
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Bernardo Giménez

Adam Ondra opravil prvi vzpon v smeri Eagle 4 (9b).

Pred dnevi smo poročali o vrhunskem vzponu v smeri Super Crackinette (9a+), najtežjem vzponu "na fleš" na svetu. Tri dni kasneje je Adam Ondra v plezališču St. Leger ponovno pokazal svoje mojstrstvo in opravil prvi vzpon v smeri Eagle 4 (9b). S težavami v smeri se je boril kar nekaj časa. Sprva je bil prepričan, da ni težja od 9a+, po uspešnem vzponu pa predlaga oceno 9b.

Vzpon v smeri si lahko pogledate v spodnjem posnetku.

Vir: 8a.nu

Naslovna fotografija: Bernardo Giménez

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.