Adam Ondra se pripravlja na zaključni vzpon v Dawn Wall

Objavljeno: 11. November 2016 - 11:05
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Pavel Blažek

Adam Ondra nabira moči za prosti vzpon v smeri Dawn Wall.

Dva dni nazaj je Adam Ondra naštudiral in prosto preplezal raztežaje od 10 do 13. Deseti raztežaj, ki je ocenjen z 8b+, je označil celo za tretjega najtežjega v smeri, saj spada med najdaljše, je ves čas moker, najtežji del pa je na koncu dolžine. Naslednji dan se je povzpel do raztežajev 20 in 21, nato pa na spodnjih šest raztežajev, ki so mu še ostali pred finalnim vzponom v enem zamahu. Nekoliko presenetljivo ga je zaustavil tretji raztežaj (8a+), kjer ni našel prave kombinacije gibov v ključnem delu. Zaradi utrujenosti in prehlada se je odločil za počitek. Ondra in njegov soplezalec Pavel Blažek sta končala z običajnim ritmom dva dni v steni in en dan počitka. Nadaljnji načrt je, da se pred zaključnim dejanjem v steni popolnoma pozdravi in opravi še nekaj ur v tretjem raztežaju, kar pa bo trajalo nekaj dlje od sprva načrtovanih dveh dni.

Vir: Black Diamond

Naslovna fotografija: Pavel Blažek

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.