Adam Ondra opravil prvo ponovitev smeri Lapsus, 9b

Objavljeno: 25. April 2017 - 10:54
Komentarji: 0 komentarjev
Jan Novak photography

Češki plezalni fenomen do dveh smeri z oceno 9b v dveh dneh.

Pred dnevi smo poročali o vrhunskem vzponu Adam Ondre v novi smeri Queen Line (9b) v plezališču Laghel, ki velja za novo najtežjo smer v plezališčih v okolici Arca. Le dva dni kasneje si je za nov cilj izbral smer Lapsus (9b), najtežjo v italijanskem plezališču Andonno, katere avtor je trenutno najboljši plezalec naših zahodnih sosedov Stefano Ghisolfi. Ondra je v smeri poskušal že februarja, vendar ni poznal idealne kombinacije gibov v ključnih delih smeri. Lapsus je tipično vzdržljivostna smer z nekaj umetno nadelanimi oprimki, ki po besedah Ondre ne pokvarijo atraktivnosti linije. Smer je umestil med lažje z oceno 9b ter ob tem poudaril, da je imel s svojimi 180 cm zagotovo nekaj prednosti pred Ghisolfijem.

Za Adama Ondro je to tretja smer, ocenjena z 9b v letošnji sezoni. V svoji karieri je preplezal že 19 smeri, ocenjenih 9b ali težje (od tega tri 9b+).

Vir: 8a.nu

Naslovna fotografija: Jan Novak photography

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.