Adam Ondra na pogled čez smer Spomin, 8c v Paklenici

Objavljeno: 1. Oktober 2018 - 14:01
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Marko Marasović

Gre za drugi prosti vzpon v smeri, ki poteka v najbolj previsnem delu stene Anića Kuka.

Adam Ondra je po ogledovanju linije ocenil, da bo poskusil z vzponom na pogled, kar mu je v soboto tudi uspelo. V 350 metrov visoki smeri, z ocenami raztežajev 6c, 6a, 8a+, 8c, 8b+, 8a+, 7b+ in 4, ga je spremljal in varoval lokalni plezalec Marko Marasović, ki je nekaj dni pred vzponom ob liniji namestil fiksne vrvi za snemalno ekipo.

Smer sta leta 1984 prva preplezala Silvo Karo in Janez Jeglič in jo ocenila z VI+, A2, A3. Naslednje leto se jima je pridružil še Franček Knez. Takrat so po bivaku v steni dodali še direktno varianto izstopa. Svoje čase je smer veljala za najtežo tehnično smer v Paklenici in je do danes doživela le nekaj ponovitev. Konec pomladi 2017 je Luka Krajnc opravil prvo prosto ponovitev najtežje večraztežajne smeri v steni Anića Kuka.

Vir: Adam Ondra in Marulianus

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.