Adam Ondra kot prvi plezalec na fleš v 9a+!

Objavljeno: 12. Februar 2018 - 11:55
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Adam Ondra Instagram

Adam Ondra postavil nov mejnik v športnem plezanju.

V francoskem plezališču Saint Leger je v soboto, 10. februarja, na fleš preplezal smer Supercrackinette (9a+). Po vseh znanih podatkih gre za prvi vzpon na fleš v smeri, ocenjeni z 9a+. Smer Supercrackinette je leta 2016 kot prvi prepelezal Alexander Megos. Ondra je na svojem Instagram profilu z zapisom potrdil oceno smeri. Smer je sicer opremil francoski plezalec Quentin Chastagnier, ki je Ondro tudi varoval in mu podal vse ključne informacije o smeri.

Vir: planetmountain.com in 8a.nu

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.