Adam Ondra do nove smeri z oceno 9a+

Objavljeno: 25. Junij 2016 - 09:41
Komentarji: 0 komentarjev

Adam Ondra je takoj po zaključku študijskega leta odletel na Norveško in že v prvih dneh opravil nekaj odličnih vzponov. Najtežji med njimi je vzpon v novi ekstremno previsni smeri 120 degrees (9a+), še en prvi vzpon pa je opravil v smeri Open your eyes (8c), ki poteka v plošči, kar ni značilno za težke smeri v Flatangerju. Poleg tega je na pogled preplezal še dve smeri z oceno 8b+ in eno z oceno 8a+.

Za Ondro, ki se bo v tej sezoni spet bolj posvetil projektom v skali, je to prvi letošnji obisk jame Flatanger. Nekaj je že povedal o novih super težkih linijah. Najlažje preplezljiva se mu zdi smer Kangaroo Dyno, v katerem predstavlja najtežji del skok z balvansko oceno 8A. V celotni smeri pa je treba preplezati težave, ocenjene z 8c+/9a, zato prvi, da se bo končna ocena gibala okrog 9b. Trije projekti so še težji. Varianta smeri Change, za katero pravi, da je težka 9b+ ter dva mega projekta Project Big in Project Hard, ki bi bila lahko celo 9c. Predvsem Project Big je projekt, ki mu predstavlja največji izziv, vendar pravi, da bo za uspešen vzpon verjetno potrebnih nekaj sezon.

Vir: 8a.nu

Naslovna fotografija: Petr Pavliček

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.