Adam Ondra do nove 9b, najtežje na Slovaškem

Objavljeno: 11. Oktober 2016 - 12:12
Komentarji: 0 komentarjev

Češki plezalec je pred dnevi opravil dva vrhunska vzpona v Alternativni steni na Slovaškem.

V torek, 4. oktobra, je v plezališču Alternativna stena (na naslovni sliki) opravil vzpon na pogled v smeri C'est lavie (8c+), dan kasneje pa je opravil še prvi vzpon v smeri Robin Ud (9b). Smer je letos poskušal štirikrat in še enkrat v letu 2014. Gre za previsno smer v jami, ki v 30 gibih zahteva super težko "atletsko" plezanje.

Adam Ondra je v karieri preplezal že 15 smeri, ocenjenih z 9b ali težje ter 21 smeri na pogled, ocenjenih z 8c+ ali težje, od tega tri smeri z oceno 9a.

Naslednja postaja 23 letnega češkega plezalca so Yosemiti, kjer se bo verjetno lotil smeri Dawn Wall v El Capitanu, v kateri sta prvo prosto ponovitev januarja 2015 opravila Tommy Caldwell in Kevin Jorgeson ter s tem za mnoge postavila nov mejnik v prostem plezanju več raztežajnih smeri.

Vir: 8a.nu

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.