9a+ za Anak Verhoeven!

Objavljeno: 18. September 2017 - 14:53
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Sebastien Richard

Belgijka je postala druga ženska z vzponom v smeri, ocenjeni z 9a+.

Anak Verhoeven je v francoskem plezališču Pierrot Beach preplezala smer Sweet Neuf (9a+). 21-letna plezalka je že dan pred tem opravila vrhunski vzpon v smeri Sang neuf (9a). Po dnevu počitka ji je Sebastien Richard predlagal, da poskusi povezati že preplezano smer Sang neuf in 25 metrov dolg drugi raztežaj smeri Home sweet home (8c/c+), kar ji je na koncu tudi uspelo. Tako je nastala nova linija Sweet Neuf, za katero Anak predlaga težavnost 9a+. Če bo ocena potrjena, bo Belgijka tudi uradno druga ženska, ki ji je uspelo preplezati smer z oceno 9a+. Kot prvi je to februarja letos, v sloviti smeri La Rambla, uspelo Margo Hayes.

Vir: Anak Verhoeven Instagram

Fotografija: Sebastien Richard

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.