9a za 17 letnega Britanca

Objavljeno: 3. Maj 2016 - 14:03
Komentarji: 0 komentarjev

William Bosi je postal najmlajši Britanec s preplezano smerjo 9a.

William Bosi je v plezališču Malham Cove, Anglija preplezal smer Rainshadow (9a). Gre za njegovo prvo smer te težavnostne stopnje in šele šesti vzpon v tej smeri, ki jo je prvi preplezal Steve McClure (2003), za njim pa so jo ponovili še Adam OndraJordan BuysBen Moon in Stu Liittlefair.

Njegova najtežja preplezana smer je bila pred tem, ocenjena z 8c, pohvali pa se lahko tudi z balvanskim vzponom v problemu Monk Life (8B+). William je tudi obetaven tekmovalec, saj se je v mlajših kategorijah še uvrščal na stopničkeza zmagovalce na največjih tekmovanjih, lani pa je s 30. mestom debitiral v svetovnem pokalu na tekmi v Puursu.

Vir: UKclimbing

Naslovna fotografija: Chris Prescott/Hot Aches Productions

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.