99 letna se je začela ukvarjati s športnim plezanjem

Objavljeno: 15. Marec 2019 - 15:18
Komentarji: 0 komentarjev

Marsikdo ob misli na športno plezanje zamahne z roko in pomisli, da je za kaj takega prestar. Skoraj stoletna Greta Plowman iz Manchestra je dokazala, da za kaj takega nisi nikoli prestar.

Tim Plowman je z njegovo mamo, 69-letno Judith Plowman, v športno dvorano pripeljal njegovo babico, 99-letno Greto. Verjetno so ostali obiskovalci pomislili, da je Greta prišla gledat svojega vnuka, kako pleza. Najbrž so ostali brez besed, ko si je Greta z nekaj pomoči hčerke in vnuka nadela plezalni pas in začela – plezati.

In bila je navdušena. »Bilo je sijajno! Res razburljivo! Malo so me boleli prsti, vendar sem kmalu ugotovila, da se moram dvigovati na noge. Potem je šlo lažje. Hvala Judith in Timu za to nepozabno doživetje!«

Za nameček naj dodamo še to, da je Greta plezala prvič. Je pa prej že prejadrala Rokavski preliv v odprti jadrnici, zato ji izzivi, kakor pravi, niso tuji. Ko je preplezala svojo prvo smer, je vprašala vnuka, ali je za nekoga njene starosti plezala dobro. Odvrnil ji je, da so ljudje njene starosti večinoma že pokojni in da se je vsekakor odrezala bolje od povprečja. Lastnik dvorane Manchester Climbing Center (Plezalni center v Manchestru) John Dunne upravičeno domneva, da je Greta najstarejša plezalka, kar jih je plezalo v tej dvorani.

Vir in foto: womenclimb.co.uk

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.